Blog Layout

האם כדאי לשלב בתפריט תה ירוק

אין כמו תה חם בימים החורף הקרים, אך האם כדאי לשלב בתפריט תה ירוק?
לחלוטין!
מקורו של התה הירוק הוא בצמח Cammellia Sinesis, כמו כל שאר סוגי התה (תה לבן, תה ירוק, תה אולונג ותה שחור), אך תהליכי הייצור שלהם שונים.

מהם היתרונות?
- מכיל את כמות הפוליפנולים הגבוהה ביותר מבין כל סוגי התה, ולכן משמש כנוגד חמצון החשוב לתפקוד תקין של הגוף.
- מכיל כמות קפאין נמוכה יותר בהשוואה לתה שחור או קפה, ולכן יכול לשמש כתחליף טוב למי שאוהב לשתות יותר מ-5 כוסות שתייה חמה ביום או נשים בהריון.
- ישנם מחקרים קליניים ותצפיתיים המראים שיש קשר בין שתיית תה ירוק לבין ירידה במשקל והגנה בפני מחלות לב וכלי דם, אמנם חוזק המחקרים אינו חזק מספיק בשלב זה ויש צורך בשתיית כמות גבוהה של תה ירוק על בסיס יומי על פי אותם מחקרים, אך המגמה היא בהחלט חיובית. 

מהם החסרונות?
- לא בהכרח חסרון, אך יש לדעת ולהכיר שגם תה ירוק מכיל קפאין ולכן לאנשים המוגבלים ברמות הקפאין מסיבות שונות, מומלץ להגביל את שתייתו בהתאם.

ומה ההמלצה?
תה ירוק הוא בהחלט מצרך שיכול להיכנס באופן קבוע לרשימת הקניות שלכם ולחמם לכם את היום!


שתפו

January 14, 2021
מתכון לגלידה פשוטה ב10 דקות הכנה! 🍦על בסיס יוגורט 🍦הכנה ביתית, ללא חומרים משמרים 🍦ללא תוספת סוכר 🍦ניתן לגוון בתוספות 🍦מתאימה לכל המשפחה מצרכים: גביע יוגורט בננה בשלה כף ממרח תמרים תוספות אפשריות לגיוון: כף טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית. הכנה: מערבבים את כל המצרכים בקערה. מעבירים לתבנית מותאמת לגלידות אישיות. שמים בהקפאה כ-3 שעות טרם הגשה. שומרים בהקפאה.
January 7, 2021
5 סיבות לשלב תמרים בתפריט! 1. עונים על הצורך למתוק. 2. טבעיים- לא עוברים ייבוש כמו שאר הפירות היבשים ולא מכילים כמויות שומן כמו מאכלים מתוקים אחרים. 3. מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. 4. מכילים אנרגיה זמינה בעלות של כ-30 קק"ל בלבד. מצוינים לדלק לפני אימון מבלי להכביד בשל תכולת שומן נמוכה. 5. נמצא קשר בין אכילת תמרים לבין הקלה על כאבי מחזור, פוריות האישה ואף זירוז לידה! ובעיקר כי הם פשוט טעימים. אפשר לשלב כארוחת ביניים עם אגוזים או יוגורט בצורתם הטבעית ואפשר להכין כדורי תמרים עם דברים טובים ב5 דק עבודה: מצרכים: 10 תמרים ללא גרעין כוס אגוזים טחונים תוספות בהתאם להעדפותיכם: כף קקאו/ כף חמאת בוטנים/ כף טחינה/ קוקוס לציפוי הכנה: - מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. - מכינים כדורים בגודל הרצוי. - מצפים כל כדור בשבבי קוקוס. - מכניסים לקירור במקפיא לשעתיים לפחות. - להגיש קר אך לא קפוא
By my target November 16, 2020
החודש פורסם נייר עמדה של ועדה המונתה לייעץ על נושא שאני נשאלת לגביו לא מעט ע"י מטופלים והורים- האם יש נזק בשימוש בתחליפי סוכר בקרב ילדים ובני נוער. עם ההוראות החדשות לסימון התזונתי, לתעשייה יש אינטרס להוריד את כמויות הסוכר במזון על מנת לקבל את הסימון הירוק. אחד הפתרונות שנמצאו על ידם, הוא העלאת כמויות תחליפי הסוכר על מנת לשמר את הטעם המתוק, במקום להוריד בהדרגה את כמויות הסוכר כפי שרגולציית הסימון התזונתי ייעדה. תחליפי הסוכר לרוב מוצגים בחנויות ובמדיה כדרך אולטימטיבית למתן את צריכת הסוכר ע"י הילדים וכך להפחית את ההשמנה, אך האם זה באמת כך? הנקודות העיקריות שהועלו בנייר העמדה הם: 1. השפעת תחליפי הסוכר על משקל הילדים- בעשורים האחרונים עלו אחוזי צריכת מזונות ומשקאות הממותקים בתחליפי סוכר, ובמקביל עלו משמעותית אחוזי ההשמנה. כלומר, תחליפי הסוכר לא מונעים השמנת ילדים ולכן זו לא האסטרטגיה נכונה. אמנם הם מכילים פחות קלוריות, אך הם לא מנבאים ירידה או שמירה על המשקל. ככל הנראה, הירידה הקלורית במזון, גורמת לצריכה גבוהה יותר ממנו ולכן הצריכה הקלורית הסופית נשמרת או אף גבוהה יותר. 2. צריכת תחליפי סוכר על ידי נשים בהריון, עלול להשפיע על בריאות התינוק בטווח הארוך. נמצא כי ילדים של נשים הרות שצרכו ממתיקים מלאכותיים בהריון, היו בעלי נטייה גבוהה יותר להשמנה. 3. לילדים ישנה נטייה מולדת להעדפת מתוק ועלינו להקנות להם הרגלי תזונה בריאים שילוו אותם גם בבגרות. תחליפי הסוכר יוצרים סביבת מזון מתוק לא פחות מסביבת המזון הממותק בסוכר, למשל, תחליפי הסוכר במשקאות גורמים לעלייה בצריכת שתייה ממותקת במקום מים. 4. אמנם הממתיקים מאושרים לשימוש מתוך הנחה שהם נצרכים בכמויות קטנות במזון, אך חסרים מחקרים איכותיים ארוכי טווח על מנת לענות על השלכות המטבוליות לטווח הארוך. ילדים צורכים כמויות גדולות של ממתיקים באופן מצטבר ובאופן יחסי למשקלם, ובעוד שהמחקרים כעת מתמקדים בעיקר בשאלה של ההשפעה על ההשמנה, ההשפעה על הבריאות חשובה אף יותר. כבר ישנם מחקרי מעבדה המוצאים השפעה שלילית של תחליפי הסוכר ואף מחקרים על בני אדם, אך המידע עדיין לא מבוסס. לסיכום , הבעיה העיקרית עם תחליפי הסוכר היא שאנחנו צורכים אותם כי טרם הוכיחו שהם מזיקים לנו, אבל ברור לכולם שאינם מועילים לבריאות. לכן, הימנעו מצריכת מזונות רבים המכילים ממתיקים, הרגילו את ילדיכם לצרוך מזון מגוון, הגדילו את קשת הטעמים שלהם כך שלא תתבסס בעיקרה על מזון מתוק ולמדו אותם לצרוך הכל במידה. אין צורך לאכול יותר ממזונות דלים בקלוריות, אלא לדעת לשלב הכל בצורה מתונה ומועילה לבריאות הפיזית והנפשית.
לעוד פוסטים
Share by: