By my target
•
November 16, 2020
פירות וירקות מכילים ויטמינים ומינרלים בכמות גבוהה ותכולתם משתנה בין הצבעים והמינים השונים. מה הייחודיות של כל צבע? אדום- עשירים בקרטנואידים כמו הליקופן, שהוא נוגד חמצון המגן מפני מחלות לב וכלי דם וסרטן. כתום (וצהוב)- עשירים בקרטנואידים כמו הבטא-קורטן שהוא מקור לויטמין A החשוב למערכת החיסון והראייה. סגול- עשירים באנתוציאנינים שהם נוגדי חמצון חזקים התורמים להאטת תהליכי הזדקנות. ירוק- עשירים בכלורופיל, מכילים כמויות גבוהות של פולאט, אשלגן ומגנזיום. לבן- עשירים באנטוקסנטינים, נוגדי חמצון ודלקות. חושבים שאתם אוכלים מספיק פירות וירקות בצורה מגוונת? בחנו את עצמכם, האם אתם אוכלים מכל צבע באופן יומי? פירות וירקות בצבע אדום: עגבניה, פלפל אדום, צנון, צנונית, תפוח אדום, תות, פירות יער, אבטיח, דובדבנים, רימון, אשכולית אדומה. פירות וירקות בצבע כתום וצהוב: גזר, דלעת, דלורית, שעועית צהובה, בטטה, פלפל צהוב, מלון כתום, אפרסמון, תמר, קלמנטינה, תפוז, אשכולית, פמלה, משמש, אפרסק, נקטרינה, פסיפלורה. פירות וירקות בצבע סגול: כרוב סגול, חציל, בצל סגול, סלק, ענבים, שזיף, אוכמניות, חרוב. פירות וירקות בצע ירוק: מלפפון, חסה, תרד, מנגולד, קישוא, ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, כרוב סיני, במיה, בזיליקום, פטרוזיליה, נבטי אלפלפא, אגס, ענבים, קיווי, תאנה, תפוח ירוק. פירות וירקות בצבע לבן: בצל, שום, כרישה, כרובית, קולורבי, ארטישוק, פטריות, שורשים (סלרי, פטרוזיליה), בננה, ליצ'י, אנונה. גיליתם שכן? מעולה! גיליתם שלא? יש פתרון! חורף זאת תקופה מעולה לשלב ירקות בתפריט- מרקים, ירקות בתנור, פשטידות וכו'. תנסו לא להתקבע באגף הפירות והירקות ולנסות להיחשף בכל שבוע לפרי או ירק חדש שלא ניסיתם בעבר.