בלוג

בלוג

האם כדאי לשלב בתפריט

By my target January 26, 2021
אין כמו תה חם בימים החורף הקרים, אך האם כדאי לשלב בתפריט תה ירוק? לחלוטין! מקורו של התה הירוק הוא בצמח Cammellia Sinesis, כמו כל שאר סוגי התה (תה לבן, תה ירוק, תה אולונג ותה שחור), אך תהליכי הייצור שלהם שונים. מהם היתרונות? - מכיל את כמות הפוליפנולים הגבוהה ביותר מבין כל סוגי התה, ולכן משמש כנוגד חמצון החשוב לתפקוד תקין של הגוף. - מכיל כמות קפאין נמוכה יותר בהשוואה לתה שחור או קפה, ולכן יכול לשמש כתחליף טוב למי שאוהב לשתות יותר מ-5 כוסות שתייה חמה ביום או נשים בהריון. - ישנם מחקרים קליניים ותצפיתיים המראים שיש קשר בין שתיית תה ירוק לבין ירידה במשקל והגנה בפני מחלות לב וכלי דם, אמנם חוזק המחקרים אינו חזק מספיק בשלב זה ויש צורך בשתיית כמות גבוהה של תה ירוק על בסיס יומי על פי אותם מחקרים, אך המגמה היא בהחלט חיובית. מהם החסרונות? - לא בהכרח חסרון, אך יש לדעת ולהכיר שגם תה ירוק מכיל קפאין ולכן לאנשים המוגבלים ברמות הקפאין מסיבות שונות, מומלץ להגביל את שתייתו בהתאם. ומה ההמלצה? תה ירוק הוא בהחלט מצרך שיכול להיכנס באופן קבוע לרשימת הקניות שלכם ולחמם לכם את היום!
By my target November 16, 2020
מהם מוצרים מועשרים בחלבון? מוצרים מועשרים בחלבון הם מוצרים שקיימים בשוק, אך הוסף להם במוצר החדש, חלבון ממקור אחר. בשנים האחרונות הטרנד תפס חזק ואפשר לראות בסופר מוצרים החל מיוגורטים, קורנפלקס, פסטה ואפילו חומוס. הם כדאי לשלב בתפריט? תלוי מה המטרות שלכם. מה היתרונות? - מכיל יותר חלבון ביחס למוצר המקורי. - יכול לעזור בהעלאת צריכת החלבון בתפריט הרגיל. מהם החסרונות? - עלול להכיל קלוריות, שומנים וסוכרים בכמות גבוהה יותר בהשוואה למוצר המקורי. - יקר יותר. - סוג החלבון לא תמיד איכותי. אז מה ההמלצה? תמיד להשוות בין שני המוצרים. במידה וזה מוצר שאתם צורכים באופן קבוע, ויש לכם צורך בכמות גבוהה יותר של חלבון בתפריט, זה בהחלט יכול להיות פתרון שהוא טוב עבורכם. אך שימו לב שתוספת החלבון לא מביאה איתה תוספות נוספות למוצר כמו סוכרים ושומנים שייגרמו בסופו של דבר למוצר להיות בעל ערך קלורי גבוה יותר. המוצרים האלו תמיד יהיו יקרים יותר ולכן לא כדאי לקפוץ לקנות אותם אלא להעשיר את התפריט במזונות המכילים חלבון באופן טבעי- עוף, דגים, מוצרי חלב, קטניות ואגוזים. והכי חשוב? לדעת מה המטרה שלכם ומהי כמות החלבון המומלצת עבורכם.
By my target November 16, 2020
מהן קטניות? קטניות הן ממשפחת הצמחים והנפוצות הן אפונה, עדשים (בצבעים שונים), שעועית (ישנם סוגים שונים), חומוס, פול, פולי סויה, תורמוס. הם כדאי לשלב בתפריט? לגמרי כן! מה היתרונות? - מכילות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים בכמות גבוהה. - בעלות כמות גבוהה של חלבון ביחס למזון מהצומח ולכן משמשת כמקור החלבון העיקרי אצל צמחונים וטבעונים. - השילוב של הסיבים והחלבון מעניק תחושת שובע ממושכת. - ניתן לגוון בשל מגוון סוגי הקטניות. למשל בתמונה- חומוס בהכנה ביתית עם גרגירי חומוס מעל. מהם החסרונות? - עלולות לגרום לאי נוחות בטנית. משתנה מאדם לאדם וגם בין סוג הקטניות, לכן ההמלצה היא לא להימנע לחלוטין אלא למצוא את הקטניה המתאימה לכם ובכמות הנכונה. - יש צורך בהשרייה של הקטניות ולכן רבים נמנעים מהכנתם, אך כל מה שצריך זה מעט הכנה מוקדמת. אז מה ההמלצה? הקטניות הן חלק עיקרי בדיאטה הים תיכונית המומלצת ע"י משרד הבריאות, ולכן מומלץ לשלב קטניות באופן קבוע בתפריט. אם אתם כבר אוכלים קטניות? מעולה! נסו לשלב קטניות שעוד לא ניסיתם. אם קטניות הן עוד לא חלק מהתפריט שלכם? בחרו סוג אחד ותתחילו איתו. תכינו כמות קטנה בכל פעם ותמצאו את הקטניות המועדפות עליכם.
לעוד פוסטים

ילדים ומשפחה

By my target November 16, 2020
החודש פורסם נייר עמדה של ועדה המונתה לייעץ על נושא שאני נשאלת לגביו לא מעט ע"י מטופלים והורים- האם יש נזק בשימוש בתחליפי סוכר בקרב ילדים ובני נוער. עם ההוראות החדשות לסימון התזונתי, לתעשייה יש אינטרס להוריד את כמויות הסוכר במזון על מנת לקבל את הסימון הירוק. אחד הפתרונות שנמצאו על ידם, הוא העלאת כמויות תחליפי הסוכר על מנת לשמר את הטעם המתוק, במקום להוריד בהדרגה את כמויות הסוכר כפי שרגולציית הסימון התזונתי ייעדה. תחליפי הסוכר לרוב מוצגים בחנויות ובמדיה כדרך אולטימטיבית למתן את צריכת הסוכר ע"י הילדים וכך להפחית את ההשמנה, אך האם זה באמת כך? הנקודות העיקריות שהועלו בנייר העמדה הם: 1. השפעת תחליפי הסוכר על משקל הילדים- בעשורים האחרונים עלו אחוזי צריכת מזונות ומשקאות הממותקים בתחליפי סוכר, ובמקביל עלו משמעותית אחוזי ההשמנה. כלומר, תחליפי הסוכר לא מונעים השמנת ילדים ולכן זו לא האסטרטגיה נכונה. אמנם הם מכילים פחות קלוריות, אך הם לא מנבאים ירידה או שמירה על המשקל. ככל הנראה, הירידה הקלורית במזון, גורמת לצריכה גבוהה יותר ממנו ולכן הצריכה הקלורית הסופית נשמרת או אף גבוהה יותר. 2. צריכת תחליפי סוכר על ידי נשים בהריון, עלול להשפיע על בריאות התינוק בטווח הארוך. נמצא כי ילדים של נשים הרות שצרכו ממתיקים מלאכותיים בהריון, היו בעלי נטייה גבוהה יותר להשמנה. 3. לילדים ישנה נטייה מולדת להעדפת מתוק ועלינו להקנות להם הרגלי תזונה בריאים שילוו אותם גם בבגרות. תחליפי הסוכר יוצרים סביבת מזון מתוק לא פחות מסביבת המזון הממותק בסוכר, למשל, תחליפי הסוכר במשקאות גורמים לעלייה בצריכת שתייה ממותקת במקום מים. 4. אמנם הממתיקים מאושרים לשימוש מתוך הנחה שהם נצרכים בכמויות קטנות במזון, אך חסרים מחקרים איכותיים ארוכי טווח על מנת לענות על השלכות המטבוליות לטווח הארוך. ילדים צורכים כמויות גדולות של ממתיקים באופן מצטבר ובאופן יחסי למשקלם, ובעוד שהמחקרים כעת מתמקדים בעיקר בשאלה של ההשפעה על ההשמנה, ההשפעה על הבריאות חשובה אף יותר. כבר ישנם מחקרי מעבדה המוצאים השפעה שלילית של תחליפי הסוכר ואף מחקרים על בני אדם, אך המידע עדיין לא מבוסס. לסיכום , הבעיה העיקרית עם תחליפי הסוכר היא שאנחנו צורכים אותם כי טרם הוכיחו שהם מזיקים לנו, אבל ברור לכולם שאינם מועילים לבריאות. לכן, הימנעו מצריכת מזונות רבים המכילים ממתיקים, הרגילו את ילדיכם לצרוך מזון מגוון, הגדילו את קשת הטעמים שלהם כך שלא תתבסס בעיקרה על מזון מתוק ולמדו אותם לצרוך הכל במידה. אין צורך לאכול יותר ממזונות דלים בקלוריות, אלא לדעת לשלב הכל בצורה מתונה ומועילה לבריאות הפיזית והנפשית.
By my target November 16, 2020
ספטמבר בפתח ואיתו שנת הלימודים החדשה. אצל משפחות רבות, הכנת האוכל לבית הספר, מהווה קושי ואף מתחים מסיבות שונות. למשל, חוסר הגיוון מצד הילדים בממרחים, הרצון לקבל לחמנייה או פיתה בניגוד לרצון ההורים ואף עצם ההתעסקות העודפת בהכנת הכריכים בשעות הלחוצות של הבוקר, עלול להוות גורם למתח בנושא התזונתי. ארוחת העשר בבית הספר חשובה מאוד לתפקוד התקין של הילדים במהלך שעות בית הספר, וביצירת סדר יום תזונתי תקין, לצורך מניעת רעב מוגבר בשעות הצהריים. בעיקר כאשר רוב הילדים נוטים לאכול ארוחת בוקר קטנה בבית, אם בכלל. לכן, חשוב להקפיד לשלוח עם הילדים ארוחה מזינה אך גם מקובלת על כל הצדדים. במידה ומדובר בילדים קטנים, הנכנסים למסגרות חובה ללא תכניות הזנה, זו הזדמנות מצוינת לבנות בסיס טוב בכל הנוגע למזון הנשלח איתם למסגרת החינוכית. נרצה להטמיע שלושה מרכיבים עיקריים שילדכם יקבלו: - כריך (מומלץ עם לחם מקמח מלא) עם ממרח משתנה בהתאם להעדפת הילד. - פרי - ירק במידה ומדובר בילדים גדולים יותר שכבר נוצרה העדפה או מתיחות סביב הנושא, זו הזדמנות טובה לבנות ביחד תכנית המוסכמת על כל הצדדים. איך עושים את זה? תחילה, מוזמנים להוריד את "מערכת הכריכים שלי" (קישור נמצא בסוף הכתבה), בה תוכלו להחליט מראש מה יישלח בכל יום למסגרת החינוכית. הסדר והמסגרת יכולים כבר ליצור רגיעה בנושא, שכן רוב הילדים לא אוהבים הפתעות בכריכים שלהם. כך תמנעו מכריכים שנשארים בתיק ורעב מוגבר בצהריים בעקבות זאת. ולא פחות חשוב מכך, חוסך זמן והתלבטויות בשעות הבוקר, מכיוון שהכל רשום וידוע מראש. שנית, שבו יחד עם הילדים, עשו סיבוב בסופר או אפילו הכינו ביחד בבית, ממרחים מזינים ומגוונים שהילדים יוכלו לקחת איתם למסגרת. התחילו בהעדפה הברורה של ילדכם ונסו להפוך אותה לבריאה יותר ולגוון אותה בהדרגה. למשל חומוס יכול להיות חומוס בהכנה ביתית, גבינה לבנה יכולה להיות בתוספת של עשבי תיבול וכו'. ניתן ליצור מגוון תוספות לכריכים, כמו: אבוקדו, גבינה לבנה, טונה, פסטרמה, חביתה, חומוס, טחינה, פסטו, גבינה צהובה ועוד. במידה ורוצים לשלוח תוספת שהיא מתוקה ניתן להכין טחינה עם דבש, חמאת בוטנים טבעית, ממרח תמרים ועוד. בנוסף, למרחיקי הלכת, ניתן להכין ממרחים מגוונים באופן ביתי! למשל ממרחי טחינה בתוספת של פלפלים או סלק הנותנים לו צבע ואף טעם מתקתק, ממרחי עגבניות ביתיים עם גבינה צהובה לטעם של פיצה, ממרח גוואקמולי- אבוקדו וביצה ואף ממרחי בטטה ופטריות! השמיים הם הגבול. ככל שיהיה יותר גיוון בכריכים כך הילדים ייחשפו לטעמים וירחיבו את המגוון התזונתי שלהם, וחשוב מכך, יהנו מארוחת העשר. במידה וילדכם אוכל באופן קבוע כריך שאינו לטעמכם, כמו כריך עם שוקולד או לחמניות ופיתות, נסו ליצור מערכת ובה שלבו את הכריך שהיה רגיל לקבל, בכמות מופחתת המקובלת על שניכם. המטרה היא לא ליצור התנגדויות אלא למצוא ביחד את הדרך המתאימה ולהכווין את הילדים לתזונה בריאה יותר בשעות בית הספר. שתהיה שנה מוצלחת ובריאה!
By my target November 16, 2020
כמה פעמים שמעתם הורים, דודים, סבים וסבתות, מנסים לשכנע ילד לאכול מאכל חדש או מאכל בריא יותר בעזרת פרס? הידעתם שאפילו פרס נתפס בעיני הילדים כלחץ? במחקר שנעשה על ילדי גן, חילקו אותם לשתי קבוצות, כאשר לקבוצה הראשונה הבטיחו פרס למי שייטעם מהמאכל החדש ולקבוצה השנייה פשוט הציגו את המאכל מבלי להעיר דבר. יומיים לאחר מכן, החוקרים ראו שהילדים מקבוצת הפרס נטו לחזור פחות למאכל החדש. התניית המאכל החדש בפרס, גורמת לילד לחשוב, שהמאכל הזה כנראה ממש לא מוצלח. הרי אף הורה לא היה צריך לשכנע את הילד שלו לאכול שוקולד. אז בפעם הבאה שאתם מציגים לילדכם (או לכם..) מזון חדש שהייתם רוצים שיאכל, התייחסו אליו כמו אל שוקולד- ניתן לציין בפניהם כמה הוא טעים, וכמה זה כיף לנסות מאכל חדש, ניתן לשמש דוגמה אישית ולאכול אותם באופן עקבי בעצמכם, אך אם הם מסרבים, המשיכו הלאה והתמידו בהצגת המזון עוד מספר פעמים, מבלי להעיר דבר. במידה ואתם מרגישים שהילד שלכם מצמצם במגוון המזון בצורה יוצאת דופן, מוזמנים ליצור קשר ולהתייעץ על הטיפול הנכון.
By my target November 16, 2020
לכבוד יום המשפחה, שנקרא בעבר יום האם, הייתי היום בכנס מעולה שסקר את תזונת ובריאות האישה במעגל החיים. פרופ' זכריה מדר, פתח את הכנס במשפט שמדגיש את חשיבותה של בריאות האישה, כי "אישה בריאה היא מפתח למשפחה בריאה". עם השנים, התא המשפחתי הפך למגוון יותר, וגם התפקידים כבר הרבה פחות ברורים ומתחלקים בין בני הזוג. לכן, חשוב ששני ההורים יקחו תפקיד בשמירה על בריאות המשפחה. 1000 הימים הראשונים הם תקופה קריטית ביותר, משלב ההתעברות ועד גיל שנתיים ובעלי תפקיד קריטי בהתפתחות תקינה של התינוק עם השלכות בריאותיות עליו כאדם בוגר. אך בעצם תזונת האם עלולה להשפיע על בריאות התינוק עוד בשלב תכנון ההריון. עודף משקל, תזונה דלה, חוסר בויטמינים ומינרלים וצריכה עודפת של מזונות אולטרה- מעובדים משפיעים על פריון האישה ועל התפתחות התינוק. תזונה לא נכונה עלולה לגרום לסיבוכים בהריון וכמובן להשפיע על בריאותו של התינוק בעתיד. תקופת ההריון היא תקופה שבה רוב הנשים מודעות בצורה הרבה יותר גבוהה לבריאות שלהן, ואין מוטיבציה גבוהה יותר מאשר לדעת שאנחנו עושות משהו טוב לילד שלנו. אז אם אתן לקראת הריון או אפילו במהלכו, זאת הרשימה בשבילכן- מה חשוב לעשות מבחינה תזונתית בהריון: 1. ההמלצה של משרד הבריאות היא לקחת תוסף של חומצה פולית לכל הנשים בגיל הפוריות, בשל חשיבותו העצומה במערכת העצבים של העובר. 2. רצוי להתחיל הריון במשקל תקין (BMI 18-25). ועלייה תקינה במשקל היא בטווח של 11.5-16 ק"ג לעובר יחיד. 3. למרות מה שהיה נהוג לחשוב בעבר, בהריון אנחנו לא אוכלים בשביל שניים, ואפילו לא בשביל אחד וחצי אם לומר את האמת. התוספת הקלורית היא בסך הכל 350 קק"ל ליום החל מהטרימסטר השני ועד 500 קק"ל בסוף ההריון. 4. יש לשמור על תזונה מאוזנת ומגוונת, להימנע ככל הניתן מצריכה גבוהה של סוכרים וממתיקים מלאכותיים (שעדיין לא ידוע לגבי הבטיחות בשימוש בהריון והנקה), הימנעות מוחלטת מאלכוהול והפחתה של קפאין. 5. תוספי תזונה שיש לקחת עם תחילת ההריון: יוד, ויטמין D, חומצה פולית, ברזל (וסידן במקרה של הריונות מרובים בטווח קצר). רצוי לבצע בדיקות דם באופן סדיר על מנת לעקוב אחר רמות הברזל בדם. 6. הקפדה על צריכת מזון בטוח בהריון בשל רגישות יתר לזיהומים והרעלות מזון. אז אם את מתכננת הריון או במהלכו, מאחלת לך להנות מהתקופה, ורק בריאות לך ולתינוק! אם את מרגישה שאת לא יודעת מה בדיוק כדאי לאכול בתקופה הקריטית הזו? מוזמנת ליצור קשר ולשמוע על התכנית המותאמת לנשים בהריון.
By my target November 16, 2020
בשנים האחרונות עלה לתודעה המונח 1000 הימים הראשונים, המתאר את השפעת התזונה על התפתחות התינוק בטווח הארוך, ומוגדר מתקופת ההתעברות ועד גיל שנתיים. זוהי תקופה קריטית המאופיינת בהתפתחות מואצת, עם גורמי צמיחה רבים, ביניהם תזונה, גורמים גנטיים ואפיגנטיים ורגולציה הורמונלית, המושפעים ע"י גורמים סביבתיים, ועלולים להשפיע על בריאות התינוק בבגרותו. האתגר הוא מיקסום הפוטנציאל לגדילה תקינה, מבלי לגרום לסיכון לתחלואה נלווית בהמשך. בנוסף לכך ש-1000 הימים הראשונים הם חלון הזדמנויות חשוב להתפתחות, ישנה חשיבות רבה להקניית הרגלי תזונה בריאים כבר מינקות, מכיוון שהרגלי אכילה שנלמדים בילדות צפויים להמשיך בחיים. היכולת לחוש טעמים, מתחילה עם התפתחות מערכות הטעם והריח, החל מהטרימסטר הראשון ועד בשלות מלאה בסוף ההריון. מערכות אלו הן הגורם המרכזי בהתפתחות העדפת המזון על ידי השילוב ביניהן. ממצאים מראים, כי לעוברים ישנה העדפה מולדת לטעם המתוק המסמל ריכוז קלורי וייגרום לו להימשך לחלב אם המכיל לקטוז, והימנעות מטעם מר המסמל רעל או מזון מעופש העלולים לגרום נזק. ישנם שלושה מנגנונים עיקריים לרכישת העדפה למזון מסוים: 1. חשיפה חוזרת לאותו המזון 2. חשיפה למגוון רחב של מזונות המגבירים התקבלות לטעמים שונים 3. הצגת מזון חדש עם טעם מוכר ואהוב הידעתם? ישנם פעוטות שיצטרכו להיחשף 10-15 פעמים לאותו מזון עד שהוא יתקבל על ידם. אז מה עושים: - ממשיכים לשלב מזונות מגוונים בארוחות המשפחתיות. - לא נבהלים אם הילדים לא התחברו לטעם בניסיון הראשון, או אפילו אם סרבו לנסות. להמשיך להציג אותו בסיטואציות, במרקמים ובצורות שונות. - להראות דוגמה אישית לאכילת מגוון מזונות. - לשלב עם מזונות שהם כבר מכירים ואוהבים.

המלצות כלליות

By my target November 16, 2020
כולנו מתמודדים עם לחצים במידה כזאת ואחרת ביום יום, אך התקופה האחרונה מאופיינת בעליית מדרגה. חרדה לבריאות שלנו, לחץ כלכלי, לחץ פיזי מכל שיעול שפתאום נשמע, לחץ מההסגר הביתי וכמובן לחץ ממה שעתיד לבוא. ללחץ יש השפעה מגוונת על התזונה שלנו. לחץ בטווח הקצר (אקוטי) ככל הנראה ייגרום לצריכת מזון נמוכה יותר (תנסו לדמיין אתכם שנייה לפני מבחן או דקה אחרי שקיבלתם בשורה מטלטלת), אבל לחץ בטווח הארוך (כרוני) מתאפיין אחרת. לרוב אנשים שנמצאים בלחץ כרוני לא יצרכו כמות אוכל גדולה יותר, אך יימשכו למזון עתיר סוכר או שומן. ככל הנראה עודף הקורטיזול במצב של לחץ כרוני, גורם לכך ובנוסף תורם להשמנה בטנית שהיא גורם סיכון בפני עצמו למחלות נוספות. אז מה כדאי לעשות בתקופה הקרובה? קודם כל להוריד קצת לחץ - להישמע להנחיות ואז לא יהיה את הפחד להדביק את המשפחה. - לעשות פעילות גופנית סדירה שיכולה להוריד את רמת החרדה- אפשר בבית בעזרת סרטוני וידאו מעולים שהוכנו במיוחד לתקופה זו שניתן לעשות מהבית, או לצאת להליכות באויר הפתוח כל עוד לא הוכרז על הסגר מלא. - לשמור על סדר יום- התקופה בבית לא חייבת להתאפיין בחוסר מעש אלא אפשר לנצל אותה. תבנו לו"ז יומי או שבועי שיעזור לכם למלא את הימים בצורה השפויה ביותר . - להקשיב לחדשות קצת פחות. מבטיחה לכם שהמידע שאתם צריכים לדעת, יגיע אליכם. ומה מבחינה תזונתית? צרו לכם שגרה חדשה לתקופה הקרובה! - זה זמן מעולה לארוחות משפחתיות שהרבה פעמים מתפספסות בשגרה. - אפשר להכין מתכונים מורכבים יותר, להשרות קטניות ולשתף את כל בני הבית בהכנת המזון. - תנסו להימנע מאכילה נשנשית ושמרו על סדר יום. ארוחות מסודרות, דאגו שיש פירות זמינים לארוחות הביניים. עם ילדים גדולים יותר בבית, אפשר אפילו להכין טבלת ארוחות לשבוע הקרוב ולראות ששומרים על תפריט בריא ומזין. - היצמדות לרעב ושובע. תנסו להבדיל בין אכילה בגלל רעב לבין אכילה משעמום. הפגישות בקליניקה עברו למתכונת של און-ליין כדי לשמור על השגרה ועל ההנחיות של משרד הבריאות. אשמח לעזור בכל דרך! והעיקר שתשמרו על הבריאות שלכם, מקווה שתכף יגיעו ימים טובים יותר.
By my target November 16, 2020
חייבת להודות שאני לא מהבשלנים ולרוב יש לי את המתכונים הקבועים שלי. אבל עד שמתכון הופך אצלי לקבוע, אני מנסה אותו מספר פעמים, בודקת איך אפשר לשדרג אותו מבחינה תזונתית ולדלל אותו מבחינה קלורית כך שגם הטעם וגם האיכות יהיו גבוהים. שידרוג מתכונים זאת אחת הדרכים הפשוטות להוסיף ירקות וסיבים לתפריט, להוריד סוכרים ושומנים מיותרים ודרך חשובה מאוד לגרום לכל המשפחה להיחשף למגוון מזון בריא. הכנתי לכם את חמשת השדרוגים האהובים עלי: 1. פיצה מבצק כרובית- מחליפים את הקמח בכרובית בשילוב של ביצים וגבינה מגוררת. 2. כרוב בתנור- שידרוג משמעותי לאנטי פסטי הישן והידוע. 3. כדורי תמרים במקום כדורי שוקולד- אפשר להוסיף אבקת קקאו, אגוזים, טחינה, חמאת בוטנים טבעית (המתכון האהוב עלי בפוסט הקודם על תמרים). 4. דפי אורז ממולאים במקום בצק ממולא- עובד עם ירקות, גבינות, בשרים. האינטרנט מפוצץ במתכונים, רק לחפש את המילוי המועדף עליכם. 5. צ'יפס קולורבי- קולורבי חתוך לרצועות כמו צ'יפס, 40 דקות בתנור עם מעט שמן זית ומלח. טעים כמו צ'יפס מתפוחי אדמה בפחות משליש מהקלוריות!
By my target November 16, 2020
מבצעים פעילות גופנית ולא בטוחים מה כדאי לאכול? הפוסט הזה בשבילכם! כדי למקסם את ההשפעה של הפעילות הגופנית וכדי לנצל כל אימון בצורה המירבית, נצטרך לשמור על תזונה נכונה לפני ואחרי האימון. אחרי שהבנו מה הם המוקשים שיכולים למנוע מאיתנו ירידה במשקל, היום נבין מה כן כדאי לאכול ומתי. 1. לפני האימון- נרצה לאכול ארוחה עיקרית לפחות שעתיים לפני האימון הכוללת פחמימה מורכבת, חלבונים וירקות. אם עבר יותר מדי זמן מהארוחה העיקרית, נוסיף ארוחה קלה לפני האימון. לשם כך נאכל פחמימה פשוטה, לדוגמה פרי קטן או פרוסת לחם עם מריחה דקה של גבינה לבנה, כעשרים דקות לפני האימון. המטרה היא לספק לגוף אנרגיה זמינה לאימון ולכן נמנע מארוחה גדולה, משומנים וחלבונים בכמות גדולה. 2. אחרי האימון- בעבר היה נהוג לחשוב שיש חלון הזדמנויות שבו חייבים לאכול כמות חלבונים מספקת תוך שעה מרגע סיום האימון על מנת לסייע לבניית מסת השריר. כיום כבר ידוע שזה לא נכון, והעיקר לצרוך את כמות החלבונים הנחוצה לנו גם בטווח של 24 שעות מסיום האימון. לכן, לאחר האימון נאכל ארוחה עיקרית הכוללת פחמימה מורכבת, חלבונים וירקות בהתאם לסדר היום הרגיל שלכם. דגשים חשובים: - מים! לפני אימון, במהלכו ואחריו. במיוחד אם הפעילות מתבצעת בחוץ, חשוב להחזיר לגוף את הנוזלים שאבדו במהלך האימון. - חלבונים בכמות מספקת! כמות החלבונים הנחוצה לכם מושפעת ממספר פרמטרים וחייבת להיות מותאמת בצורה אישית על מנת לענות על המטרה האישית שלכם- עליית מסת שריר, ירידה במשקל וכו'. - כיסוי קלורי! לא לוותר על הפחמימה לאחר האימון. הגוף זקוק לאנרגיה הזאת ובמידה והיא לא תסופק, הוא ישתמש בחלבון כמקור לאנרגיה במקום מקור לבניית מסת שריר. מעוניינים בתכנית תזונה מותאמת אישית מוכוונת פעילות גופנית וירידה במשקל? מוזמנים ליצור קשר!
By my target November 16, 2020
פירות וירקות מכילים ויטמינים ומינרלים בכמות גבוהה ותכולתם משתנה בין הצבעים והמינים השונים. מה הייחודיות של כל צבע? אדום- עשירים בקרטנואידים כמו הליקופן, שהוא נוגד חמצון המגן מפני מחלות לב וכלי דם וסרטן. כתום (וצהוב)- עשירים בקרטנואידים כמו הבטא-קורטן שהוא מקור לויטמין A החשוב למערכת החיסון והראייה. סגול- עשירים באנתוציאנינים שהם נוגדי חמצון חזקים התורמים להאטת תהליכי הזדקנות. ירוק- עשירים בכלורופיל, מכילים כמויות גבוהות של פולאט, אשלגן ומגנזיום. לבן- עשירים באנטוקסנטינים, נוגדי חמצון ודלקות. חושבים שאתם אוכלים מספיק פירות וירקות בצורה מגוונת? בחנו את עצמכם, האם אתם אוכלים מכל צבע באופן יומי? פירות וירקות בצבע אדום: עגבניה, פלפל אדום, צנון, צנונית, תפוח אדום, תות, פירות יער, אבטיח, דובדבנים, רימון, אשכולית אדומה. פירות וירקות בצבע כתום וצהוב: גזר, דלעת, דלורית, שעועית צהובה, בטטה, פלפל צהוב, מלון כתום, אפרסמון, תמר, קלמנטינה, תפוז, אשכולית, פמלה, משמש, אפרסק, נקטרינה, פסיפלורה. פירות וירקות בצבע סגול: כרוב סגול, חציל, בצל סגול, סלק, ענבים, שזיף, אוכמניות, חרוב. פירות וירקות בצע ירוק: מלפפון, חסה, תרד, מנגולד, קישוא, ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים, כרוב סיני, במיה, בזיליקום, פטרוזיליה, נבטי אלפלפא, אגס, ענבים, קיווי, תאנה, תפוח ירוק. פירות וירקות בצבע לבן: בצל, שום, כרישה, כרובית, קולורבי, ארטישוק, פטריות, שורשים (סלרי, פטרוזיליה), בננה, ליצ'י, אנונה. גיליתם שכן? מעולה! גיליתם שלא? יש פתרון! חורף זאת תקופה מעולה לשלב ירקות בתפריט- מרקים, ירקות בתנור, פשטידות וכו'. תנסו לא להתקבע באגף הפירות והירקות ולנסות להיחשף בכל שבוע לפרי או ירק חדש שלא ניסיתם בעבר.
By my target November 16, 2020
כולנו מתמודדים עם לחצים במידה כזאת ואחרת ביום יום, אך התקופה האחרונה מאופיינת בעליית מדרגה. חרדה לבריאות שלנו, לחץ כלכלי, לחץ פיזי מכל שיעול שפתאום נשמע, לחץ מההסגר הביתי וכמובן לחץ ממה שעתיד לבוא. ללחץ יש השפעה מגוונת על התזונה שלנו. לחץ בטווח הקצר (אקוטי) ככל הנראה ייגרום לצריכת מזון נמוכה יותר (תנסו לדמיין אתכם שנייה לפני מבחן או דקה אחרי שקיבלתם בשורה מטלטלת), אבל לחץ בטווח הארוך (כרוני) מתאפיין אחרת. לרוב אנשים שנמצאים בלחץ כרוני לא יצרכו כמות אוכל גדולה יותר, אך יימשכו למזון עתיר סוכר או שומן. ככל הנראה עודף הקורטיזול במצב של לחץ כרוני, גורם לכך ובנוסף תורם להשמנה בטנית שהיא גורם סיכון בפני עצמו למחלות נוספות. אז מה כדאי לעשות בתקופה הקרובה? קודם כל להוריד קצת לחץ - להישמע להנחיות ואז לא יהיה את הפחד להדביק את המשפחה. - לעשות פעילות גופנית סדירה שיכולה להוריד את רמת החרדה- אפשר בבית בעזרת סרטוני וידאו מעולים שהוכנו במיוחד לתקופה זו שניתן לעשות מהבית, או לצאת להליכות באויר הפתוח כל עוד לא הוכרז על הסגר מלא. - לשמור על סדר יום- התקופה בבית לא חייבת להתאפיין בחוסר מעש אלא אפשר לנצל אותה. תבנו לו"ז יומי או שבועי שיעזור לכם למלא את הימים בצורה השפויה ביותר . - להקשיב לחדשות קצת פחות. מבטיחה לכם שהמידע שאתם צריכים לדעת, יגיע אליכם. ומה מבחינה תזונתית? צרו לכם שגרה חדשה לתקופה הקרובה! - זה זמן מעולה לארוחות משפחתיות שהרבה פעמים מתפספסות בשגרה. - אפשר להכין מתכונים מורכבים יותר, להשרות קטניות ולשתף את כל בני הבית בהכנת המזון. - תנסו להימנע מאכילה נשנשית ושמרו על סדר יום. ארוחות מסודרות, דאגו שיש פירות זמינים לארוחות הביניים. עם ילדים גדולים יותר בבית, אפשר אפילו להכין טבלת ארוחות לשבוע הקרוב ולראות ששומרים על תפריט בריא ומזין. - היצמדות לרעב ושובע. תנסו להבדיל בין אכילה בגלל רעב לבין אכילה משעמום. הפגישות בקליניקה עברו למתכונת של און-ליין כדי לשמור על השגרה ועל ההנחיות של משרד הבריאות. אשמח לעזור בכל דרך! והעיקר שתשמרו על הבריאות שלכם, מקווה שתכף יגיעו ימים טובים יותר.
By my target November 16, 2020
היום, ה-6.5 הוא היום הבינלאומי ללא דיאטה! אם הדבר הראשון שעולה לכם לראש הוא- "איזה כיף אפשר לאכול היום מה שאנחנו רוצים!". אז אתם כנראה כלואים בתוך מעגל הדיאטות. היום הזה בעצם מסמל את היציאה מההשתעבדות, מהמחשבות הבלתי פוסקות על אוכל ועל המשקל. מהי ההגדרה של דיאטה לפי ויקיפדיה? "מיוונית, אורח חיים, בעברית: תפריט תזונה". דיאטה יכולה להיות בשל צרכים רפואיים, בשל דת, בשל עקרונות, לשם עלייה במשקל ולשם ירידה במשקל. אך עם השנים המונח דיאטה מתייחס לרוב לדיאטת הרזייה. כי זה מה שנהיה מעניין, חשוב ויפה. אבל מהי באמת דיאטה? דיאטה היא תפריט התזונה שמתאים לכם, כל אחד לגופו, לבריאות שלכם, לגנטיקה שלכם, לסדר היום שלכם ולרצונות שלכם. אז אני מאחלת לכולכם לכבוד יום הבינלאומי ללא דיאטה (להרזייה), שתהנו היום מהאוכל כמו בכל יום אחר, שתבחרו לאכול לגוף ולנשמה, שתשתחררו ממחשבות של אסור ומותר ותתחברו לגוף שלכם שיודע בדיוק כמה מתאים לכם לאכול.
לעוד פוסטים

מתכונים

January 14, 2021
מתכון לגלידה פשוטה ב10 דקות הכנה! 🍦על בסיס יוגורט 🍦הכנה ביתית, ללא חומרים משמרים 🍦ללא תוספת סוכר 🍦ניתן לגוון בתוספות 🍦מתאימה לכל המשפחה מצרכים: גביע יוגורט בננה בשלה כף ממרח תמרים תוספות אפשריות לגיוון: כף טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית. הכנה: מערבבים את כל המצרכים בקערה. מעבירים לתבנית מותאמת לגלידות אישיות. שמים בהקפאה כ-3 שעות טרם הגשה. שומרים בהקפאה.
January 7, 2021
5 סיבות לשלב תמרים בתפריט! 1. עונים על הצורך למתוק. 2. טבעיים- לא עוברים ייבוש כמו שאר הפירות היבשים ולא מכילים כמויות שומן כמו מאכלים מתוקים אחרים. 3. מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. 4. מכילים אנרגיה זמינה בעלות של כ-30 קק"ל בלבד. מצוינים לדלק לפני אימון מבלי להכביד בשל תכולת שומן נמוכה. 5. נמצא קשר בין אכילת תמרים לבין הקלה על כאבי מחזור, פוריות האישה ואף זירוז לידה! ובעיקר כי הם פשוט טעימים. אפשר לשלב כארוחת ביניים עם אגוזים או יוגורט בצורתם הטבעית ואפשר להכין כדורי תמרים עם דברים טובים ב5 דק עבודה: מצרכים: 10 תמרים ללא גרעין כוס אגוזים טחונים תוספות בהתאם להעדפותיכם: כף קקאו/ כף חמאת בוטנים/ כף טחינה/ קוקוס לציפוי הכנה: - מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. - מכינים כדורים בגודל הרצוי. - מצפים כל כדור בשבבי קוקוס. - מכניסים לקירור במקפיא לשעתיים לפחות. - להגיש קר אך לא קפוא
Share by: