השנה עודכנו המלצות התזונה הישראליות החדשות, ובהן מדינת ישראל מאמצת את עקרונותיה של הדיאטה הים תיכונית.
מהם יתרונותיה של הדיאטה הים תיכונית?
- תורמת לירידה במשקל ושמירה על המשקל לטווח הארוך
- משמשת כגורם מגן מפני מחלות קרדיווסקולריות
- משפרת מדדי סוכר ושומנים בדם
- מורידה סיכון למחלות אלצהיימר ופרקינסון
- בפן החברתי מעודדת הכנת מזון ביתי וארוחות משפחתיות.
- בפן הסביבתי הדיאטה מסתמכת בעיקר על מזון טרי ולכן מקדמת תזונה אקולוגית הדלה בפסולת ובזבוז מזון.
אז מה בעצם אוכלים בדיאטה הים תיכונית?
- ירקות, פירות, דגנים מלאים (למשל חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, אורז, כוסמת, קינואה) וקטניות (למשל אפונה, חומוס ,סויה, עדשים, שעועית) הם הבסיס בכל ארוחה.
- שילוב יומי של שומנים מהצומח- שמן זית, אגוזים, אבוקדו, טחינה משומשום מלא.
- עוף, הודו, דגים וביצים באופן יומי בצורה מגוונת
- מוצרי חלב באופן מתון
- בשר בקר בצורה מוגבלת (עד 300 גרם בשבוע)
- להימנע ככל הניתן ממזון מעובד (ממתקים, חטיפים, שתייה מתוקה ובשר מעובד).
אז רגע לפני שאתם מזמינים מזון מהיר, או קונים שניצלים מוכנים לילדים, נסו להחליף את המזון המעובד במזון טרי, ואת הקנוי בהכנה ביתית. זה יעזור לכם לשמור על הבריאות ועל הסביבה.
ההמלצה שלי- כל יום לעשות בחירה אחת טובה יותר מאתמול. שינוי הדרגתי זו הדרך להצלחה ארוכת טווח.
רוצים לשפר את הבריאות שלכם? מוזמנים ליצור קשר ולקבוע פגישת אבחון.
שיהיה המשך שבוע מלא בבחירות טובות!