המרענן הרשמי של הקיץ! אבל האם כדאי לשלב בתפריט?
תלוי לאיזו סיבה.
בשנים האחרונות השייקים הפכו לטרנד חזק, עם הופעת מכשיר הנינג'ה שנפוץ כמעט בכל בית, ושווקו כמוצר בריא. אך האם הוא באמת כל כך בריא?
מה היתרונות?
- טעים!
- ניתן לשלב פירות מגוונים.
- נוח למתאמנים שמשלבים אבקות חלבון באופן קבוע בתפריט שלהם.
- ניתן לשלב "מזונות על" שלרוב אנשים מתקשים לשלב בתפריט: עלים ירוקים (מנגולד, תרד, ספירולינה ועוד), זרעי צ'יה, זרעי פשתן, שיבולת שועל.
- ניתן להכין על בסיס מים/ יוגורט/ חלב רגיל או תחליפיו.
מהם החסרונות?
- לרוב מכיל כמות פירות גדולה מדי ולכן כמויות הסוכר גבוהות.
- הערך הקלורי לרוב גבוה מאוד בשל השילוב של הפירות הרבים, תוספות אגוזים, טחינה, חלב וכו'.
- עצם השתייה במקום אכילה, תורמת פחות לתחושת השובע וגורמת הרבה פעמים לאכילה נוספת בהמשך מכיוון שאנחנו לא "סופרים" את השתייה לעומת אכילה של אותה כמות פירות.
חישבו כמה זמן לוקח לכם לסיים לאכול בננה, 3 תותים ו2 תמרים, וכמה זמן לוקח לכם לשתות כוס שייק? זה עושה הבדל ענק.
אז מה ההמלצה?
שלבו את השייקים באופן מתון בתפריט שלכם, במקום ארוחה קלה. הגבילו את כמות הפירות לכמות שהייתם אוכלים באופן טבעי ונסו לשתות לאט, כדי לתרום לתחושת השובע.
תהנו!