Blog Layout

תחליפים בריאים

חייבת להודות שאני לא מהבשלנים ולרוב יש לי את המתכונים הקבועים שלי. אבל עד שמתכון הופך אצלי לקבוע, אני מנסה אותו מספר פעמים, בודקת איך אפשר לשדרג אותו מבחינה תזונתית ולדלל אותו מבחינה קלורית כך שגם הטעם וגם האיכות יהיו גבוהים.

שידרוג מתכונים זאת אחת הדרכים הפשוטות להוסיף ירקות וסיבים לתפריט, להוריד סוכרים ושומנים מיותרים ודרך חשובה מאוד לגרום לכל המשפחה להיחשף למגוון מזון בריא.

הכנתי לכם את חמשת השדרוגים האהובים עלי:
1. פיצה מבצק כרובית- מחליפים את הקמח בכרובית בשילוב של ביצים וגבינה מגוררת.
2. כרוב בתנור- שידרוג משמעותי לאנטי פסטי הישן והידוע.
3. כדורי תמרים במקום כדורי שוקולד- אפשר להוסיף אבקת קקאו, אגוזים, טחינה, חמאת בוטנים טבעית (המתכון האהוב עלי בפוסט הקודם על תמרים).
4. דפי אורז ממולאים במקום בצק ממולא- עובד עם ירקות, גבינות, בשרים. האינטרנט מפוצץ במתכונים, רק לחפש את המילוי המועדף עליכם.
5. צ'יפס קולורבי- קולורבי חתוך לרצועות כמו צ'יפס, 40 דקות בתנור עם מעט שמן זית ומלח. טעים כמו צ'יפס מתפוחי אדמה בפחות משליש מהקלוריות!

שתפו

By my target January 26, 2021
אין כמו תה חם בימים החורף הקרים, אך האם כדאי לשלב בתפריט תה ירוק? לחלוטין! מקורו של התה הירוק הוא בצמח Cammellia Sinesis, כמו כל שאר סוגי התה (תה לבן, תה ירוק, תה אולונג ותה שחור), אך תהליכי הייצור שלהם שונים. מהם היתרונות? - מכיל את כמות הפוליפנולים הגבוהה ביותר מבין כל סוגי התה, ולכן משמש כנוגד חמצון החשוב לתפקוד תקין של הגוף. - מכיל כמות קפאין נמוכה יותר בהשוואה לתה שחור או קפה, ולכן יכול לשמש כתחליף טוב למי שאוהב לשתות יותר מ-5 כוסות שתייה חמה ביום או נשים בהריון. - ישנם מחקרים קליניים ותצפיתיים המראים שיש קשר בין שתיית תה ירוק לבין ירידה במשקל והגנה בפני מחלות לב וכלי דם, אמנם חוזק המחקרים אינו חזק מספיק בשלב זה ויש צורך בשתיית כמות גבוהה של תה ירוק על בסיס יומי על פי אותם מחקרים, אך המגמה היא בהחלט חיובית. מהם החסרונות? - לא בהכרח חסרון, אך יש לדעת ולהכיר שגם תה ירוק מכיל קפאין ולכן לאנשים המוגבלים ברמות הקפאין מסיבות שונות, מומלץ להגביל את שתייתו בהתאם. ומה ההמלצה? תה ירוק הוא בהחלט מצרך שיכול להיכנס באופן קבוע לרשימת הקניות שלכם ולחמם לכם את היום!
January 14, 2021
מתכון לגלידה פשוטה ב10 דקות הכנה! 🍦על בסיס יוגורט 🍦הכנה ביתית, ללא חומרים משמרים 🍦ללא תוספת סוכר 🍦ניתן לגוון בתוספות 🍦מתאימה לכל המשפחה מצרכים: גביע יוגורט בננה בשלה כף ממרח תמרים תוספות אפשריות לגיוון: כף טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית. הכנה: מערבבים את כל המצרכים בקערה. מעבירים לתבנית מותאמת לגלידות אישיות. שמים בהקפאה כ-3 שעות טרם הגשה. שומרים בהקפאה.
January 7, 2021
5 סיבות לשלב תמרים בתפריט! 1. עונים על הצורך למתוק. 2. טבעיים- לא עוברים ייבוש כמו שאר הפירות היבשים ולא מכילים כמויות שומן כמו מאכלים מתוקים אחרים. 3. מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. 4. מכילים אנרגיה זמינה בעלות של כ-30 קק"ל בלבד. מצוינים לדלק לפני אימון מבלי להכביד בשל תכולת שומן נמוכה. 5. נמצא קשר בין אכילת תמרים לבין הקלה על כאבי מחזור, פוריות האישה ואף זירוז לידה! ובעיקר כי הם פשוט טעימים. אפשר לשלב כארוחת ביניים עם אגוזים או יוגורט בצורתם הטבעית ואפשר להכין כדורי תמרים עם דברים טובים ב5 דק עבודה: מצרכים: 10 תמרים ללא גרעין כוס אגוזים טחונים תוספות בהתאם להעדפותיכם: כף קקאו/ כף חמאת בוטנים/ כף טחינה/ קוקוס לציפוי הכנה: - מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. - מכינים כדורים בגודל הרצוי. - מצפים כל כדור בשבבי קוקוס. - מכניסים לקירור במקפיא לשעתיים לפחות. - להגיש קר אך לא קפוא
לעוד פוסטים
Share by: